Info

 

JAFT, muzikale poëzie.

 

Jan Lammers: toetsen

Arie Gresnigt: zang en gitaar

Alfred van der Linden: gitaar
Frans de Birk: voordracht en teksten

Rini Kleijn: zang

Ricardo Kuster: bas

Rob Kruger: saxofoon

Marcel Poeze: drums/percussie

 

Daar, waar muziek, woorden en theater elkaar ontmoeten; daar is JAFT ontstaan. Een harmonie van poëzie en muzikale creativiteit.

Na het succesvolle debuut in De Gasterij in november 2003 is JAFT doorgegaan met het onderbouwen van de teksten van dichter en tekstschrijver Frans de Birk. Met een variëteit aan muziek worden de woorden ondersteund. Op geheel eigen wijze brengt JAFT een poëziebelevenis die blijft boeien.

Na het eerste theateroptreden in 2005 met de voorstelling “In de hitte van de stilte” volgde in 2007 “De hand van de zon” en in 2013 “als JIJ er maar bent!”.

JAFT is bekend van o.a. diverse poëziepodia,festivals, optredens in theaters (o.a. De Kom) en van het regionale circuit.

“Eindeloos", de nieuwe theatervoorstelling van de Nieuwegeinse formatie JAFT is een warme muzikale voorstelling over het wel en wee van ieders leven. De teksten van Frans de Birk zorgen voor een feest van herkenning met een vrolijke knipoog.

Met eigen composities brengt JAFT in seizoen 2016/2017 ook weer een prachtige en unieke voorstelling met pakkende poëzie, muzikaal omlijst door Jan Lammers (piano), Alfred van der Linden (gitaar) en Arie Gresnigt (zang), Rini Kleijn (zang), Ricardo Kuster (contrabas/fretless bass), Rob Kruger (saxofoon) en Marcel Poeze (drums/percussie).

Theatrale, muzikale poëzie. Oftewel JAFT.

JAFT: Winnaar publieksprijs Utrechts Kleinkunst Festival 2014.